VIHDOIN TULOS MESTARILUOKASSA 1.11.2014

Harjoittelu todellakin kannattaa myös rally-tokossa. Koko syksyn ajan olen Kelmin kanssa harjoitellut mestariluokan tehtäviä järjestelmällisesti. Etenkin peruutuksia ja merkille lähettämistä sekä käännöksiä oikealla ja vasemmalla puolella istuen. Askel askeleelta pois päin peruuttamiseen tuli pituutta lisää ja varmuutta suoritukseen. Aluksi Kelmi peruutti ehkä 1,5 kertaa oman mittansa. Siihen matka tyssäsi vaikka kuinka sitä kehoitin. Se vain alkoi tarjota muita liikkeitä jos vaadin enemmän. Noudatin kouluttaja Sari Immosen neuvoa, että odota vain, että Kelmi ottaa yhdenkin askeleen lisää ja klikkaa heti ja palkkaa. Näin toimien sain kasvatettua peruutusmatkan  vähitellen riittävän pitkäksi kolmen koiran mitan matkaksi.

Enimmäkseen harjoittelin vain muutamia liikkeitä kerrallaan ja palkkasin epäsäännöllisin välein. Kokonaista rataa harjoittelin harvoin. Ratatreenit olivat enimmäkseen avoimen luokan tasoisia, joita harjoittelin myös Prinkan kanssa. Näillä konsteilla Kelminkin motivaatio pysyi korkealla ja sitä myöten suoritukseen palasi taas iloisuus ja oikea draivi.

Prinkan kanssa harjoittelin avoimen luokan liikkeitä ensin yksittäin ja sitten välillä ratojakin. Viime aikoina olen harjoitellut myös ylempien luokkien liikkeitä ja seuraamista myös oikealla puolella. Nuori koira oppii todella nopeasti uusia asioita.

Onnisuin saamaan paikan Lahden kisaan 1.11. kummallekin koiralle. Prinkalla oli vuorossa ensimmäinen kisa avoimessa luokassa ja Kelmillä viides mestariluokassa. Yhtään tulosta ei Kelmillä vielä ollut mestariluokasta.

Kisat menivät kummallakin koiralla yli odotusten.

Kisa alkoi aamulla mestariluokalla. Ratapiittoksen nähdessäni ajattelin, että kyllä tuosta pitäisi kunnialla selvitä ja niin selvittiinkin. Yksi liike piti uusia, siitä 3 miinuspistettä  ja muutamassa liikkeessä oli pieniä epätarkkuuksia – yhden pisteen joko ohjaajavirheitä tai tehtävävirheitä. Tuloksena komeat 91 pistettä!

mestariluokan ratapiirros. Tuomari Kirsti Petäjä

mestariluokan ratapiirros. Tuomari Kirsti Petäjä

Kelmi pakittaa

Kelmi pakittaa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alla linkki videoon, josta löytyy myös Kelmin ratasuoritus. Videolla on kooikerhondje Kodan alokasluokan ratasuorituksia ja soittolistalta voit valita myös Kelmin radan.

 

 

Tämä valoi uskoa, että RTK4 – koulutustunnuksen saaminen ei sittenkään ole mahdotonta, vaikka se jo alkoi siltä tuntua neljän hylätyn kisan jälkeen. Eikä kovin kaukana ole 95 pisteen haamurajakaan. Rally-tokovalion arvoonhan vaaditaan kolme kertaa vähintään 95 pistettä 100 maksimista.

Kelmi ja palkinnot

Kelmi ja palkinnot

Prinka ja Kelmi kisapaikalla

Prinka ja Kelmi kisapaikalla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Myös Prinka selvitti ensimmäisen avoimen luokan  kisan varmasti ja iloisesti. Yhdestä tehtävästä tuli 10 miinuspistettä ja lisäksi muutama pienempi virhe. Tuloksena 80/100 ja kirkkaasti  hyväksytty tulos. Tästä on hyvä jatkaa kohti korkeampia luokkia, kunhan vaan päästäisiin kisaamaan.

Avoimen luokan rata. Tuomari Kirsti Petäjä

Avoimen luokan rata. Tuomari Kirsti Petäjä

Prinka pyörähdysliikkeessä

Prinka pyörähdysliikkeessä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kisoihin on nykyisin valtava tungos. Yritin ilmoittautua Riihimäellä 29.11. pidettäviin kisoihin. Ilmoittautumisaika alkoi aamulla klo 9.00. Lähetin heti klo 9  Kelmin ilmoittautumisen ja täytin heti perään Prinkan ilmoittautumislomakkeen. Sen lähettäminen ei enää onnistunut, koska linkki oli jo sulkeutunut kisan täytyttyä!  . Kumpikaan koira ei mahtunut kisaan. 🙁 Kelmi mahtui varalle, mutta Prinka ei edes mahtunut jonotuslistalle. Onneksi tuomareita ja koetoimitsijoita koulutetaan koko ajan lisää. Lappeenrannastakin on jo muutama henkilö käynyt koetoimitsijakurssin. Olen itse menossa viikon kuluttua pidettävälle peruskurssille. Toivottavasti ensi vuonna saisimme jo järjestettyä oman seuran kokeita, jolloin osallistumismahdollisuudet paranevat, koska oman seuran jäsenillä on aina etuoikeus kisapaikkaan.

Liisa muokkasi tätä sivua 9.11.2014, 19:56

Kommentoi