Rally-tokon SM kisat 2016 Lahdessa

Eilen osallistuimme Kelmin kanssa rally-tokon SM kilapiluihin Lahdessa.

Edustimme Lappeenrannan Palveluskoirayhdistystä joukkuekilpailussa ja Kelmi osallistui myös yksilökilpailuun mestariluokassa. Joukkueen yhteistulos oli 264 pistettä, jolla sijoituimme sijalle 19/36. Kaikki joukkueen 5 koiraa saivat tuloksen, ja kolmen parhaan pisteet otettiin huomioon. Samalla Silja ja Perri sai RTK1 – koulutustunnuksen pistemäärällä 84 ja siirtyi avoimeen luokkaan.

 

Kelmi sai mestariluokassa tuloksen 73 pistettä, jolla se sijoittui sijalle 38/ 60.  Maaliin tullessa olin varma, ettemme saaneet tulosta, mutta sainkin yllättyä positiivisesti. Arvostelulomaketta katsoessa totesin, että saan olla erittäin tyytyväinen suoritukseemme.

Rata oli pitkä ja siihen oli piilotettu vaativia kohtia niin kuin arvokisan mestariluokassa kuuluukin olla. Selvisimme puhtaalla radalla kyltille 11, jossa koiran tulee peruuttaa poispäin ohjaajasta 3 koiran mittaa. Kelmi peruutti ensin metrin verran, mutta palasi sitten eteeni ja peruutti uudelleen vähän vinoon pari metriä. Päässä raksutti nopeasti, että tästä saattoi tulla -10 pisteen virhe, joten päätin uusia tehtävän. Tämä oli kuitenkin virhe, sillä tarkemmin ajatellen siitä olisi ehkä tullut vain -3 pisteen virhe. Uusinnassa Kelmi kiepsahti silmukan eteen tullessa ja toisella uusimisella sama kiepsahdus. Lopputuloksena tältä kyltiltä tuli 2x uusiminen=- 6 pistettä ja lopultakin väärin suoritettu tehtävä = -10 pistettä.

Seuraava kyltti oli koira eteen istu , oikealta sivulle. Edellisestä tehtävästä oli jäänyt peruutusmoodi päälle ja eteen tultua Kelmi ehti peruuttaa pari askelta, joten siitäkin tehtävästä tuli -10 pistettä. Uusintoja ei enää voinut tehdä, joten matka jatkui eteenpäin.

Kyltillä 19 tuli vielä -1 pisteen virhe luultavasti vinoudesta. ( videota ei onnistuttu saamaan, joten tästä en ole aivan varma)

 

Positiivista suorituksessa oli se, että virheitä tuli vain kolmella kyltillä. Positiivista oli myös se, että Kelmillä oli hyvä kontakti ja vire koko suorituksen ajan. Ilman tuota peruutushässäkkää pistemäärä olisi ollut todella hyvä.

Kisan jälkeen päätin, että koskaan en uusi peruutusliikettä, vaikka se menisi kuinka pieleen. Se on nimittäin niin herkkä ja vaativa liike, että kisapaineessa uusiminen aiheuttaa lisää ongelmia. Nytkin Kelmi teki peruutuksen ennen ja jälkeen kisaradan täysin virheettömästi!

SM-kisan tavoite kuitenkin toteutui nimittäin se, että saimme tuloksen.

lahti-sm-ratalahti-sm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liisa muokkasi tätä sivua 2.10.2016, 18:37

Kommentoi