RALLY-TOKOA

Kesäloman ensimmäisen viikon päätteeksi suuntasimme Lempäälään Kelmin toiseen rally-tokon avoimen luokan kisaan. Kisamenestys oli taas loistava. Kelmi voitti avoimen luokan 94 pisteellä!

Kisoissa tapasimme myös Taru-Marin, joka osallistui kisaan sekä Severillä että Siruklla. Severin kisa oli vasta ensimmäinen virallinen kisa. Molemmat saivat hyväksytyn tuloksen.

Vietimme viikonlopun muutenkin lomailun merkeissä. Lempäälässä kävimme Bella Belleza´s kennelissä tervehtimässä Kelmin tytärtä  Cindyä ja sen emoa Bellaa sekä naapurissa asuvaa Cindyn pentua Dellaa sekä tietysti Merviä miehineen. Kaikki koirat tulivat hienosti toimeen keskenään. Cindy sekä  Bella ovat todella miellyttäviä luonteeltaan ja Mervi on opettanut niille hyvät käytöstavat. Cindyn tytär Della oli pieni ja sievä kooikerityttö ja luonteeltaan iloinen ja vilkas. Olisi mukava nähdä sitä myös näyttelyissä.

Seuraavana päivänä  ajelimme Hyvinkään, Mäntsälän ja Askolan kautta kotiin ja kyläilimme matkalla Harrin siskon Tuulan ja äitinsä luona sekä ystäväni Maaretin luona. Pienestä harrastus – ja lomareissusta jäi lämminhenkinen ja iloinen muisto.

Kelmi ja palkonnot

Kelmi ja palkinnot

Cindy

Cindy

 

Bella

Bella

 

 

 

 

 

Della

Della

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kelmin kolmas ja viimeinen avoimen luokan rally-tokokisa käytiin Espoossa 24.8. Siellä ei pistesaaliilla voi kehua, mutta 77 pistettä riitti kuitenkin hyväksyttyyn tulokseen. Kolmas hyväksytty tulos merkitsi siis siirtymistä voittajaluokkaan ja samalla saimme RTK2 koulutustunnuksen.

Nyt on tullut todistetuksi, että rally-tokokin voi olla herkkä laji. Kelmille on ilmaantunut viime aikoina eräänlaista liiallista herkkyyttä ohjaukselle. Liekö agilityn perua vai muuten vaan harjoituksen myötä Kelmi lukee vartalo-ohjausta erittäin herkästi. Se tulkitsee pienenkin hartioiden kumartamisen koiraan katsoessa maahanmenomerkiksi. Tästä johtuen saimme kolmella kyltillä virhepisteitä, kun Kelmi putosi makuulle, vaikka sen piti istua. Videolta huomaa, että koiraan katsoessani koiran puoleinen olkapää kumartuu alaspäin. Tämä asia tuli esille jo viime viikon treeneissä ja  kisatilanteessa Kelmi tuntuu olevan vieläkin herkempi kuin treeneissä.

Nyt alamme harjoitella voittajaluokan liikkeitä ja hiomme varmuutta jo opittuihin liikkeisiin. Olen ilmoittanut Kelmin Vantaan kisoihin 15.9. eikä vielä ole kokeiltukaan voittajaluokan uusia liikkeitä. Vähän siisi pitää kiirettä. Onneksi voittajaluokassakin osa liikkeistä on vanhoja tuttuja.

koulutustunnus diplomi

koulutustunnus diplomi

 

Liisa muokkasi tätä sivua 27.08.2013, 0:23

Kommentoi