Rally-tokoa Riihimäellä

Viikko Hollannin reissun jälkeen oltiin taas menossa – tällä kertaa rally-toko ry:n  kisaan Riihimäelle. Kuten tiedetään, on rally-tokokisoihin todella vaikeaa päästä, vaikka ilmoittautuu heti ilmoittautumislinkin auettua. Tällä kertaa olin saanut Kelmin toiselle varasijalle mestariluokkaan ja Prinka ei mahtunut edes jonotuslistalle. Pari päivää ennen kisaa tuli ilmoitus, että Kelmi on saanut paikan. Sinne siis aamulla ani varhain ajelememaan. Kisapaikkana oli Naurava Koira – koiraharrastushalli.

Kisapäivä alkoi mestariluokalla. Tuomari oli laatinut mukavan tuntuisen radan. Itsellä oli rento olo, että kyllä tästä selvitään. Käytösruudun tehtävä kyllä tuntui etukäteenkin vaikealta: koira seisoo oikella puolella 3 min.  Kisapaikka oli melko ahdas ja radalle valmistautuvalla koiralla ei juurikaan ollut rauhaa ennen radalle lähtöä. Kelmi kävi aika kovilla kierroksilla ennen kisasuoritusta. Se oli kyllä hyvän tuulinen, mutta hössöttäminen ja intoilu ei tiennyt hyvää kisasuoritusta ajatellen. Yritin rauhoitella sitä ennen radalle lähtöä.

mestariluokan ratapiirros

mestariluokan ratapiirros

 

Videoltakin huomaa, että pappa kävi aika kierroksilla. Virheitä tuli matkan varrella useassa tehtäväpaikassa. Peruutuksessa en saanut Kelpoa suoristettua alussa ja se peruutti vinoon päin kylttiä; siitä tuli 8 virhepistettä. 270 astetta käännös epäonnistui täysin ja siitä 10 virhepistettä. Puolenvaihto edessä- tehtävässä oli myös vaikeuksia ja siitä meni 3 virhepistettä. ”valkovuokko”-käännös oli jotian muuta kuin valkovuokko ja  siitä 10 virhepistettä. Pari kertaa Kelmille tuli pakottava tarve raapia kaulaansa, eikä se pystynyt kutinaltaan kävelemään, niistä meni pari pistettä. Maaliin päästyä sille tuli voimakas yskänkohtaus. Olisikohan sen kurkkua kaivanut radallakin ja siksi raapi kaulaansa? Käytösruudussa kävi kuten pelkäsin: kahden minuutin kohdalla Kelmille riitti seistä jököttäminen ja se istahti. Siitä taas 10 virhepistettä. Virhesaldo 46 virhepistettä, joten jäljelle jääneet 54 pistettä eivät riittäneet hyväksyttyyn suoritukseen. Rally-toko on ylemmissä luokissa jo herkkää ja vaativaa. Ei tästä lannistuta. Yksi tulos kumminkin on jo alla, joten kyllä me ne loputkin kaksi vielä saadaan.

Harmi kyllä en osaa pienentää videoita niin, että ne saisi liitettyä tähän artikkeliin.

Olin ilmoittautumisessa heti aamulla kertonut, että minulla on avoimen luokan koira mukana, jos viime tingassa sattuu joku jäämään pois kisasta niin voimme paikata. Ja niin kävikin, että Kelmin suorituksen jälkeen minulle kerrottiin, että Prinka mahtuu avoimen luokan kisaan. 🙂

avoimen luokan ratapiirros

avoimen luokan ratapiirros

 

Endimme käydä välillä syömässä ja parin tunnin jälkeen oli Prinkan vuoro. Prinka teki tarkkaa työtä hyvällä vireellä. Muutama virhe kuitenkin mahtui tällekin radalle. Yhdellä kyltillä tuli 10 virhepistettä, kun laskin peruuttavat askeleet väärin. 🙁  Muuten tuli vain pikkuvirheitä. Pari kertaa Prinka haisteli lyhyesti maata- niistä yksi virhepiste kummastakin.  Yhden käännöksen uusin, kun Prinka ei lähtenyt siihen mukaan – siitä 3 virhepistettä. Onneksi uusittu tehtävä meni oikein. Radan pistesaldoksi jäi 83 pistettä, mikä riitti loistavasti hyväksyttyyn tulokseen. Nyt Prinkalla on siis kaksi tulosta avoimesta luokasta ja yhtä vailla siirtoa voittajaluokkaan.

Seuraavia kisoja suunnitellaan helmikuulle. Toivottavasti taas mahdutaan mukaan yrittämään. Kaakonkulmillakin on nyt muutama koetoimitsijakurssin käynyt rally-tokoilija, joten tännekin päin saadaan järjestettyä  ensi vuonna ainakin pari kisaa. Minäkin olen käynyt koetomitsija – 1 kurssin ja menen jatkokurssillekin jahka sellainen järjestetään täällä päin Suomea.

Kirjoittelen tätä juttua aivan joulun alla. Jouluvalmistelut on hyvällä mallillaan. Ja mikä on ollessa, kun tänä vuonna pääsen jouluvalmisteluissa helpolla. Vietän joulua Harrin kanssa Kuusamon mökillä kera Lempin ja Prinkan . Kahden ihmisen mökkijouluun ei paljoa tarvitse hössöttää ja Harri käy ruokatarvikkeetkin ostamassa valmiiksi. Minun tarvitsee vain tulla paikalle. Niin- Kelmi ei lähde mukaan, koska Prinka aloitti juoksun muutama päivä sitten ja tärppipäivät sattuvat joulupäivään. Kelmi jää joulunviettoon Siljan ja Panun luo. Vietämme tyttärien ja vävyjen kansaa ”esijoulua” tänä viikonloppuna ja vaihdamme lahjoja. Siljalla ja Sallalla on elämässään ensimmäistä kertaa oma joulu omassa kodissaan – varmaan mukava ja rentouttava kokemus sekin.

IMG_1912IMG_1921

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liisa muokkasi tätä sivua 19.12.2014, 23:00

Kommentoi