Rally-toko piirinmestaruuskilpailut

Rally-tokon kymenläänin kennelpiirin PM-kisat käytiin Kouvolassa 9.10.

Sekä Kelmi että Prinka osallistuivat yksilökisaan mestariluokassa ja lisäksi Kelmi kilpaili toisessa Lappeenrannan Palveluskoirayhdistyksen joukkueessa Prinkan ollessa varakoira.

Tuomari Hannele Pirttimaa oli laatinut mestariluokkaan  sopivan vaativan ja mukavan tuntuisen radan. Pidin erityisesti siitä, että siinä oli sekä putki että hyppyeste, jotka ovat molemmille koirille varmoja liikkeitä ja piristävät menoa. Ja onneksi ei ollut sivulla peruuttamista, kun se niin helposti menee vinoon.

kouvola-9-10

 

Mestariluokassa kilpaili 11 koirakkoa ja Prinka starttasi ensimmäisenä. Rata sujui melko mukavasti; pari tehtävää jouduin uusimaan ja lisäksi huomasin joitain pikkuvirheitä. Käytösruutukin meni ilman virheitä ( koira istuu oikealla 3 min). Maaliin tullessa oli tunne, että ehkä saamme tuloksen. Tuo tunne kyllä usein tuottaa pettymyksen mestariluokassa, mutta Prinka sai kuin saikin tuloksen 71 pistettä, joka oli toinen tulos mestariluokassa Prinkan kohdalla. Yksi kymmenen pisteen virhekin mahtui mukaan, kun Prinka oli mennyt liikkeestä maahan kierrä koira- liikkeessä istumisen kautta maahan, jota en itse huomannuta.

Enää siis puuttuu yksi tulos ja RTK4 on taskussa! Tuomarin kommentti oli: hyvä rata,  vauhdikasta menoa.

 

Kelmi starttasi kymmenentenä. Valkovuokko tehtävän jouduin uusimaan, kun Kelmi pisti kuononsa juuri sillä hetkellä maahan, kun annoin käskyn kääntyä, eikä se tietenkään sitten lähtenyt liikkeeseen mukaan. Joitakin vinoja asentoja tuli myös käännöksissä ja pieniä ojaajavirheitä. Tulos 78 riitti kolmanteen sijaan mestariluokassa. Kelmilläkin käytösruutu meni puhtaasti. Ihme kyllä harjoittelu on auttanut. Otin asiakseni harjoitella käytösruutua kotona ennen ruokaa. Ruokakuppien odottaessa pöydällä harjoiteltiin 4 min paikallaoloa eri asennoissa ja johan alkoivat malttaa odottaa ilman jatkuvaa käskyn toistamista. Tuomarin kommentti oli ” hyvä rata, sujuvaa menoa”.

Joukkuekilpailussa oli mukana 7 joukkuetta, joista vain 2 sai tuloksen. Joukkueeseen kuuluu 3-5 koirakkoa, joista 2-3 on alo ja/ tai avoluokassa ja 1-2 voittaja ja/ tai mestariluokassa. Kolmen parhaan koirakon pisteet otetaan huomioon tuloksessa ja yhden on oltava voittaja- tai mestariluokan tulos. Meidän joukkue sai hopeaa Kouvolan joukkueen viedessä voiton.

Pm hopeajoukkue. yksi koirakko puuttuu kuvasta

Pm hopeajoukkue. yksi koirakko puuttuu kuvasta

 

 

Kilpailujen päätteeksi julistettiin yksilökisan tulokset.

Piirinmestariksi leivottiin Kelmi tuloksella 78 pistettä ja kolmanneksi tuli Prinka tuloksella 71 pistettä! Olipa yllätys ja iloinen sellainen. Mestariluokassa ensimmäiseksi ja toiseksi ja neljänneksi sijoittuneet olivat piirin ulkopuolelta. Aika hämmästynyt ilme kuvassa yllättävän sijoittumisen takia.

PM1 Kelmi, PM3 Prinka

PM1 Kelmi, PM3 Prinka

 

tässä vielä kotipihalla otetut palkintopotretit. Kouvolassa on aina hyvät palkinnot sekä RT- että agikisoissa. Muumimukeja on aina kiva saada ja kotimatkalla maistuu tuore Kouvolan lakritsi. Lisäki mukaan tuli upeat Pentikin lyhdyt,PM mitali,  koirille makupaloja, vetolelu, naksutin, lahjakortti koiratarvikeliikkeeseen, säilykeruokaa ja ruusuke!

Kelmi ja palkinnot

Kelmi ja palkinnot

Prinkan palkintosaalis

Prinkan palkintosaalis

 

 

 

 

 

 

 

Palkinnoksi saadut Pentikin lyhdyt ovat todella kauniit

Palkinnoksi saadut Pentikin lyhdyt ovat todella kauni

 

 

 

 

Liisa muokkasi tätä sivua 14.10.2016, 0:32

Kommentoi