PRINKAN PENNUT 3 VK

Kolme viikkoa pentujen elämää tuli täyteen maanantaina 30.1.2017

Pentujen kehitys on taas ottanut suuren askeleen. Ne ovat muuttuneet vauvoista pieniksi koiriksi.

Prinkan omat pienet

Prinkan omat pienet

uusi nukkumapaikka boxissa

uusi nukkumapaikka boxissa

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolmen viikon iässä ne olivat enemmän kuin kolminkertaistaneet syntymäpainonsa ja painavat nyt jo yli kilon. 1.2. eli 3 vk 2 pv ikäisenä painot olivat 1065g ( Topitessu) – 1175g ( Pallopoika) välillä. Kolmen viikon aikana painavin pentu on ollut Musti 13 kertaa, Pallopoika 6 kertaa ja Tyyne 3 kertaa. Nyt Pallopoika on vetänyt kaulan ja on jo muutaman päivän ajan ollut pennuista suurin. Erittäin tasainen porukka on silti,kun suurimman ja pienimmän eroa on vain 110g.

Viime perjantaina aloitin lisäruokinnan jauhelihan maistelulla. Ensimmäisestä kerrasta alkaen ruoka on maistunut pennuille hyvin. Maanantaina eli 3 vk ikäisenä aloitettiin myös Royal Canin mousse- ruoan tarjoilu ja heti pennut hullaantuivat siihen. Jo ensimmäisellä aterialle ruokaa meni koko 195 g purkillinen ja siitä lähtien olen tarjonnut sitä kaksi kertaa päivässä. Enempää en vielä uskalla lisäruokaa antaa ennen kuin pentujen ruoansulatus sopeutuu muuhun kuin emon maitoon. Muutamalla pennulla kakka on vähän löysää, mutta ei kuitenkaan ripulia.

Topitessu ja Lyyli syömässä

Topitessu ja Lyyli syömässä

syömässä Musti, Tyyne ja Lyyli. Pallopoika takana

syömässä Musti, Tyyne ja Lyyli. Pallopoika takana

 

 

 

 

 

 

 

 

Pennut ovat osanneet itse kakkia ja pissiä jo noin viikon ajan, mutta Prinka siivoaa tarkasti vielä molemmat tuotokset. Imettämisen Prinka hoitaa jo useimmiten istuallaan ja aika hyvin pennut ylettävät imemään vaikka Prinka seisoisikin.

Topitessu kakilla

Topitessu kakilla

Musti pissii väärään paikkaan

Musti pissii väärään paikkaan

 

 

 

 

 

 

 

 

Eilen pentujen kanssa leikkiessä huomasin, että niiden hampaat ovat puhjenneet. Naskalihampaiden ote tuntui terävältä paljaassa nilkassa.

Uusien taitojen myötä pentujen elintilakin laajenee. Nyt niillä on käytössään puolet kodinhoitohuoneesta. Toisella laidalla on Prinkan kulkureitti omalle pedilleen, jossa se saa levätä pennuilta rauhassa ja pääsee pentulaatikon kautta hoitamaan perhettään. Veikkaan, että viikon kuluessa pennut pääsevät pentulaatikon reunan yli Prinkan  puolelle. Sitten on taas vuorossa uusi vaihe, jolloin pennut saavat käyttöönsä koko kodinhoitohuoneen ja myöhemmin  myös keittiön ja osan eteistä. Silloin Prinkan tulee aika valita, nukkuuko pentujen kanssa samassa huoneessa ( ne varmaan tunkevat myös Prinkan pedille) vai tuleeko se yläkertaan nukkumaan meidän muiden kanssa. Tai voihan se vetäytyä keittiön puusohvallekin, jonne pennut eivät pääse.  Siinä vaiheessa pitää myös järjestää Prinkalle joku kulureitti pentujen luo ja toisaalta estää, etteivät pennut kulje ihan vapaasti joka paikassa.

Kelmi ja pennut täytyy pitää erossa toisistaan pentuaidan erottamana. Kelmi ei ole tähän asti halunnut millään tavalla tehdä tuttavuutta pentujen kanssa. Sen mielestä ne ovat ällöttäviä. Tänään esittelin Kelmille Mustia sylistä käsin, kun Prinka oli ulkona. Kelmi ei halunnut tulla edes haistelemaan pentua ja vilkuili sitä vain syrjäsilmällä. Lähemmäs siirtyessäni se murisi hiljaa pennulle. Se on ollut aikaisemminkin selvää, että Kelmi ei pidä pikkupennuista.

Pentujen touhuja on jo hauska seurata, kun liikkuminen sujuu jo aika mukavasti ja pientä leikin yritystäkin on jo näkyvissä. Niiden hereillä oloaika on venynyt jo arviolta 20 minuuttiin. Leikkivalikoima on pyörähtelyä, hypähtelyä, juoksu yritystä, leluun tarttumista ja kaverin kanssa painia.  Jos porukasta kuuluu tomeraa ärinää, on asialla useimmiten Pallopoika, joka kurmuuttaa sisaruksia. Musti on pennuista itsenäisin ja kovin leikkisä. Usein löydän sen nukkumasta toisista erillään ja se pitää omaa kieppumisleikkiään pentulaatikossa.

Pallopoika Lyylin kimpussa

Pallopoika Lyylin kimpussa

kavereita kuitenkin

kavereita kuitenkin

 

 

 

 

 

 

 

Mustin omat leikit

Mustin omat leikit

Iloinen Musti

Iloinen Musti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liisa muokkasi tätä sivua 1.02.2017, 14:27

Kommentoi