Prinkalle tulos MEJÄ-kokeessa 30.8.

Ultraäänitutkimuksessa selvisi, ettei Prinka ole kantava. Harmin paikka, sillä Kelmi-Prinkayhdistelmä olisi ollut enemmän kuin toivottu. Astutuksen jälkeen Prinka on ollut aika väsynyt ja haluton ja on omasta mielestään ollut kovinkin raskaana. Vielä viime viikonloppunakin se oli melko haluton ja Mikkelin agikisat meni löntystellessä parin radan verran. Kolmas rata jätettiin menemättä kun meno ei maittanut Prinkalla.

Sunnuntaina sitten läksimme koettamaan onneamme MEJÄ-kokeeseen Vekarajärvelle. Pääsimme kokeeseen jonotuspaikalta viime hetkellä, kun Mikkelin agikisaankin olin jo ilmoittautunut. Kun ei ollut mahdollista käydä lauantaina jälkeä tekemässä, pääsin kokeen järjestäjän suostumuksella maksetulle jäljelle. Toisin sanoen Prinkalle tehtiin jälki maksua vastaan ja pääsimme sunnuntaina kokeeseen ilman talkoovelvoitetta.

Kyseessä oli suurin mejä-koe missä olen koskaan ollut. Kokeeseen osallistui 30 koiraa, joita tuomaroi 5 tuomaria. Avoimenluokan koiria oli 11 kpl ja loput olivat voittajaluokan koira. Prinkan jäljellä tuomarina oli Hannu Palonen.

Laukauksensietotesti meni ongelmitta ja pääsimme metsään ensimmäisenä.

Prinka haisteli ja maisteli alkumakausta ja aloitti jäljestyksen todella hitaasti ja varovaisesti. Minun piti kehottaa sitä useampaan kertaan ensimmäisellä osuudella. Ensimmäisen osuuden puoliväliin mennessä aikaa oli kulunut 15 min ja pelkäsin, että maksimiaika tulee vastaan ennen kuin pääsemme jäljen loppuun. Välillä se pysähtyi kuuntelemaan pikkulintujen laulua, mutta jatkoi kehoituksella jäljestystä. Ensimmäisen osuuden loppupuolella Prinka lisäsi vauhtia, tutki ensimmäisen kulman makauksen tarkasti ja jatkoi jälkitarkasti toiselle osuudelle. Toisen osuuden alkupuolella se taas pysähtyi kuuntelemaan lentokoneen ääntä. Kerroin, että se ei ole ukkonen vaan lentokone ja kuin puheeni ymmärtäen Prinka jatkoi sopiva vauhtista jäljestystä hieman oikaisten  toisen kulman. Kolmannen osuuden alkupuolella jäljen poikki meni ajoura ja jälki jatkui yli pienen penkereen. Prinka haistoi jälkijanan suuntaan, mutta kääntyi sivuun ja häntä alkoi pyöriä pahaenteisesti. Se haisteli vähän matkaa paluujälkeä ja sitten toiseen suuntaan poikki jäljen ja pysähtyi. Kehoitin, että etsi jälki, jolloin Prinka jatkoi jäljen poikki menevää ajouraa hukkaan asti. Jäljelle palautuksen jälkeen Prinka eteni varmasti kaadolle asti ja haisteli kiinnostuneena peuran sorkkaa.

Nyt sentään oli parannusta ensimmäiseen kokeeseen, eikä linnut päässeet pilaamaan suoritusta. Tuloksena avoimen luokan 2 tulos.

Tässä tuomarin koeselostus:

Erittäin rauhallinen lähtö ja ensimmäinen osuus. Jäljestäessä pientä polveilua loppua kohden parantaen. Ensimmäinen kulma tarkasti, toinen hieman oikeaisten. Kolmannen osuuden alussa hieman paljuujälkeen ja sitten hukkaan saakka. Jäljelle tuotuna hyvin loppuun. Kaatokäytös hyväksytty.

– jäljestämishalukkuus 4/6

– jäljestämisvarmuus 8/12

– työskentelyn etenevyys 6/10

– lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky sekä tiedottamien 10/14

– käyttäytyminen kaadolla 3/3

– yleisvaikutelma 3/5

yhteensä 34/39 pistettä

Prinka ilta-auringossa

Prinka ilta-auringossa

Prinka ja AVO 2 palkinto

Prinka ja AVO 2 palkinto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liisa muokkasi tätä sivua 2.09.2015, 18:54

Kommentoi