PEPINKAT 2 VK

Niin tosiaan. Ajattelin antaa Prinkan pennuille sukunimeksi Pepinka ( tulee isän ja emän kutsumanimistä). Kennelnimeksi muodostuu siis Milfeddyg U….  Pepinka.

Eilen maanantaina 22.1.2017 tuli täyteen 2 vk pienten koirien elämää. Maanantai-iltaan mennessä kaikki viisi olivat kolminkertaistaneet syntymäpainonsa, eli ovat siis kasvaneet oikein hyvin. Pennut alkavat näyttää jo koirilta eikä enää niinkään marsuilta. Pennut aukaisivat silmänsä 11-12 pv ikäisinä ja katselevat nyt ihmeissään maailmaa. Kuonoon ja anturoihin on alkanut tulla pigmenttiä ja kaikki kävelevät jo pieniä matkoja kunnolla suorin jaloin. Niskatkin ovat vahvistuneet jo niin, että kaikki jaksavat kannatella päätään kävellessään. Helposti kyllä mennään mukkelis makkelis. Äänirepertuaarikin on karttunut ja vinkumisen lisäksi  laatikosta kuuluu välillä pieniä haukahduksia ja murinaa.

Musti kävelee

Musti kävelee

Musti kiusaa Lyyliä

Musti kiusaa Lyyliä

 

 

 

 

 

 

 

 

Bio Sensor- ohjelma jatkuu vielä huomisen päivän. En ole huomannut pentujen välillä merkittäviä eroja reaktioissa harjoituksen aikana. Enemmänikin reaktiot vaihtelevat vireystilasta riippuen. Kaikkien mielestä pää alaspäin olo  on vähän epämiellyttävää ja selälleen kääntämistä ne myös vastustavat. Varpaiden kutittaminen on ihan ok, kuten myös pää ylospäin minuun katseleminen. Kylmällä pyyhkeellä makaaminen on 4 ensimmäistä sekuntia ihan ok, mutta sitten alkaa tuntua epämiellyttävältä ja pitää päästä pois protestoiden.

Tänään on vuorossa ensimmäinen matolääkitys Welpan- matolääkkeellä. Prinka sai jo Veloxa-matolääkettä aamuruoassa. Kynsiä on leikattu jo pariin kertaan. Terävät koukut tahtovat raapia Prinkan mahaa pentujen imiessä.

Pentue on erittäin tasainen, mutta pennuissa on kuitenkin havaittavissa pieniä eroja: Musti on pennuista vahvin ja aktiivisin. Yleensä se pääsee valloittamaan parhaat nisät. Sillä on jo havaittavissa leikin alkeita; se puree kavereiden ja omaa jalkaa ja kieriskelee suu auki naureskellen. Se on rakenteeltaan vahva ja jäntevä, sen kallo on leveä ja kuono aavistuksen lyhyt. Mustin eilinen paino oli 760g. Topitessu on uroksista pienin ja siroin. Se painoi eilen 714g. Tyyne on nartuista vahvempi ja suurempi. Eilen se painoi 757g. Lyylin eilinen paino oli 712g. Pallopojan eilinen paino oli 760g eli se on nyt yhtä painava kuin Musti.

Musti leikkii

Musti leikkii

Musti

Musti

 

 

 

 

 

 

Topitessu nisällä

Topitessu nisällä

Lyyli nukkuu

Lyyli nukkuu

 

 

 

 

 

 

 

Pallopoika kävelee

Pallopoika kävelee

Tyyne

Tyyne

 

 

 

 

 

 

 

 

Prinka hoitaa pentuja edelleen hyvin. Vaikka pennut osaavat jo välillä pissiä ja kakkia itse, haluaa Prinka edelleen hoitaa pissittämisen ja kakattamisen. Siinä meinaa pennuilta loppua kärsivällisyys, kun emo vain kääntelee heitä seisaallaan eikä anna maitoa ennen kuin jokainen pentu on huollettu. Välillä Prinka imettää jo pentuja istuallaan ja kyllä kaikki 5 mahtuvat siinäkin asennossa syömään.

Prinka käy jo oikeilla lenkeillä 1-2 kertaa päivässä. Eilen illalla se aivan villiintyi jäällä kulkiessamme. Silkasta elämän ilosta se piehtaroi villaloimi päällään ja sen jälkeen sai aina hirmuiset juoksuhepulit. Vaikka sää on leuto, olen lenkillä ollessa pitänyt Prinkalla villaloimea, ettei utareet saa kylmää. Paukkupakkasella ei imettävää koiraa voisikaan kovin pitkään lenkittää. Pentujen nukkuessa Prinka ei enää jatkuvsti lepäile, vaan tuntuu kaipaavan jo muutakin tekemistä. Välillä onkin pidetty pieniä rally-toko treenituokioita. Työn alla on sivulla peruuttamisen hiominen ja paikalla tehtävät käännökset. Myös nose work-tuokiot piristää emon mieltä. Ruoka maistuu Prinkalle hyvin 4 kertaa päivässä. Vuorokaudessa kuluu 6 dl pentukuivamuonaa ja noin 3 dl purkkilihaa. Parina iltana on klo 22 ateria myöhästynyt TV:tä katsoessa, mutta Prinka on pitänyt huolen, että kasvattajan velvollisuudet ei pääse unohtumaan 😉

Loppuviikosta alan tarjoamaan pennuille jauhelihan murusia totuttelumielessä ja kolmeviikkoisesta lähtien aloitetaan syömisharjoittelut Royal Canin mousse – ruoalla.

Silja tulee huomenna auttamaan pentujen kuvaamisessa, että saadaan tänne pepinkojen ”passikuvat”

Tässä lupaamani kasvokuvat 2 vk ikäisistä pennuista:

Pallopoika

Pallopoika

Musti

Musti

Lyyli

Lyyli

Tyyne

Tyyne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Topitessu

Topitessu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liisa muokkasi tätä sivua 25.01.2017, 21:14

Kommentoi