Pentuja odotellessa

Kuten Pentuja- sivulla on lyhyesti kerrottu, on Prinka astutettu 10. ja 11.11.

Tulevan pentueen isä on komea ja iloinen kooikeripoika Pekko l. Muskettikoiran Ånnimanni Mikkelistä.

Pekko

Pekko

 

Koirat olivat jo aiemmin kerran tavanneet ja tutustuneet Pekkon luona. Ennen kiiman alkua annoin Prinkalle matokuurin ja varmistin, että rokotteet olivat voimassa. Kiiman alettua vaihdoin ruoan vahvempaan booster-ruokaan tarkoituksena stimuloida munasarjoja ovuloimaan. Samalla aloitin myös E-vitamiinilisän. Omega-öljyä Prinka on syönyt koko ajan.

Maanantaina 7.11. otettu progesteroni oli 6,2 ja tiistaina 8.11. otettu näyte 9,76. Tästä päätellen progesteroni oli astutuspäivänä jo yli 10.

Astutus onnistui molempina päivinä pienellä avustuksella. Molemmat olivat kovin kiinnostuneita toisistaan ja Prinka kehoitti Pekkoa hommiin, mutta viime hetkellä jännitys aina voitti ja tyttö pyörähti alta pois. Kun Prinka saatiin asettumaan aloilleen, hoiti Pekko homman taitavasti maaliin.

Kaksi viikkoa astutuksen jälkeen huomasin, että Prinkan nisät punoittaa vähän, sen ruokahalu on kasvanut ja siitä on tullut rauhallisempi ja hellyyden kipeä. Kupeen kylkikarvatkin olivat aavistuksen pörhöllään ulospäin. Ruoka oli vaihdettu takaisin normaalienergiseen ruokaan muutama päivä astutuksen jälkeen, koska Prinka oli vähän pyylevässä kunnossa.

Kolmen viikon kohdalla Prinkan vartalo vaikutti jo vähän tasapaksulta ja tunnustellessa kohtu  tuntui tiiviiltä ja suurentuneelta. Parina aamuna sillä oli vähän pahoinvointia eikä ruokakaan oikein maistunut kunnolla.

Millään en malttanut odottaa kauempaa, vaan tein Prinkalle ultraäänitutkimuksen 23 pv astutuksen jälkeen  ja yllättäen kohdusta löytyi vain 2 alkiota, vaikka Prinkan olemus olisi kertonut muuta. Totuus kuitenkin paljastui viikkoa myöhemmin 30 vrk astutuksesta. Silloin ultratessa löysin vähintään 5 pentua! Potilaita en ultraa vielä 3 vk kohdalla, koska sikiörakkulat ovat vielä melko pieniä ja ne voi piiloutua suolen mutkien tai pernan taakse. Mutta kun oma ultra on käyettävissä milloin vain, en malttanut pitää näppejäni erossa kauempaa.

sikiö 30 vrk

sikiö 30 vrk

 

Prinkan paino on normaalisti 10,8 kg. Astutuksen aikaan paino oli vähän noussut tehoruokinnan syystä ja oli silloin 11kg. Vyötärön ympärys oli 41cm. Nyt kun astutuksesta on kulunut 4 vk, on paino noussut 600g ja vyötärö kasvanut 3,5cm.

Odotus siis jatkuu toiveikkaissa tunnelmissa, että voisin tarjota vähän useammalle halukkaalle kauan odotetun pennun. Yksi pentu olisi tarkoitus jättää kotiin.

Prinka on voinut hyvin ja ruoka maistuu mainiosti. Aksaharjoitukset jätetiin tauolle jo astutuksen aikaan, mutta rally-tokoa treenaamme edelleen kerran viikossa ryhmässä ja kotona silloin tällöin. Uutena pentuloman harrastuksena aloitimme nose work-treenit. Alkeiskurssi ehditään juuri sopivasti käydä loppuun joulukuun loppuun mennessä. Prinka pääsi heti aisasta jyvälle ja etsii innoissaan eukalyptuksen hajua piiloista.

img_9720

img_9725

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liisa muokkasi tätä sivua 11.12.2016, 12:37

Kommentoi