Mukava kisavuoden päätös 3.12.

Vuoden viimeisenä kisana rallateltiin 3.12. LPKY:n seuranmestaruuskisoissa Lappeenrannan agilityurheilijoiden hallissa eli kotihallissa. Tämä rally-tokokisa oli LPKY:n 70-vuotisjuhlavuoden viimeinen kisa.

mestariluokan ratapiirros

mestariluokan ratapiirros

 

Kisapäivä alkoi mestariluokalla ja Kelmi sen ensimmäisenä koirana. Tuomari Anna Klindenberg oli laatinut mielenkiintoisen ja erikoisen radan, joka alkoi neljällä puolevaihdolla peräkkäin. Näistä viimeisessä hahmotin kyltin väärin ja huomaamattani  aiheutin -10 pisteen virheen; kyltin mukaan koiran piti vaihtaa toiselle puolelle ohjaajan takana, mutta ohjasinkin Kelmin vaihtamaan puolta edessäni.

Toinen kympin virhe tuli aivan helpossa tehtävässä : istu, käännös oikeaan, istu koiran ollessa vasemmalla puolella. Kelmille sattui joku hajamielisyyden hetki tai se ei kuullut ”sivulle”-käskyä. Se jäi istumaan paikalleen eikä kääntynyt samanaikaisesti minun kanssa vaan vasta eri käskysätä. Olisin tietysti voinut uusia tehtävän, mutta en sitä siinä hetkessä älynnyt vaan pyysin vain uudella käskyllä Kelmin sivulle. Kymmenen pisteen virhe, koska liike ei ollut samanaikainen.

Sitten Kelmille tuli joku ajatuslukko oikealla puolella pyörähdyksessä. Se ei ymmärtänyt käskyä, vaan jäi ihmeissään seisomaan eteeni. Liike onnistui vasta toisella uusimisella – onneksi. Vasemmalla puolella pyörähdys aiemmin oli onnisutunut täydellisesti.

Vielä saimme -1 pisteen virheen vinoudesta liikkeessä 2 täyskäännöstä oikeaan.

Muuten rata oli sujuvaa ja Kelmillä heilui häntä. Sen kanssa on mukava tehdä hommia.

Pisteitä jäi  70, mikä riitti hyväksyttyyn tulokseen ja lisäksi Kelmi sai tuomarin palkinnon.

Kelmi ja tuomarinpalkinto

Kelmi ja tuomarinpalkinto

Alla linkki, jossa video Kelmin radasta. Linkki ei toimi suoraan, mutta kopioi linkin osoite ja laita osoitekenttään.

https://www.facebook.com/leena.kantanen.3/videos/701313980044817/

Prinka starttasi kuudentena eli luokan toiseksi viimeisenä.

Ensimmäisessä tehtävässä tuli -3 pisteen ohjaajavirhe, jota en tarkemmin tiedä. Kymmenes tehtävä oli liikkeestä maahan ja siitä saimme – 10 pistettä, koska Prinka meni maahan istumisen kautta. Sitä en itse huomannut, enkä sen takia uusinut.  Seuraavasta tehtävästä, joka oli 360 astetta vasempaan saimme vinoudesta ja jostain muusta kämmäilystä -1 pistettä. Tulppaanikäännöksen uusimisesta tuli vielä -3 pistettä.

Lopputulos oli 81 pistettä, joka riitti luokkavoittoon ja LPKY:n rallytokomestaruuteen!

Prinka seuranmestari

Prinka seuranmestari

 

Vähän jäi kaivelemaan tuo oma kämmäily Kelmin radalla. Olisihan se ollut hienoa saada kaksoisvoitto…

Prinka teki hommia iloisesti ja hyvällä vireellä. Se piti koko ajan hyvän kontaktin ja meno tuntui mukavalta. Käytösruutu meni kummaltakin koiralta hienosti tarkassa kontaktissa.

Tähän on hyvä lopettaa kisavuosi ja jäädä Prinkan kanssa pentulomalle. Prinkulan vartalo alkaakin jo näyttää aika tasapaksulta. Tauko on Kelmillekin paikallaan.

 

 

Liisa muokkasi tätä sivua 12.12.2016, 0:46

Kommentoi