Kylmää tammikuussa 2014

PRINKAN ENSIMMÄINEN PENTUNÄYTTELY

Prinkan ensimmäinen näyttelykokemus oli Lahden pentunäyttelyssä. Näytteillä oli yli 600 pentua. Kehässä nähtiin  3 kooikeri narttupentua, kaikki 7-9 kk ikäisten sarjassa. Vonnekin oli ilmoitettu nuorempien pentujen luokkaan, mutta ikävä kyllä se ei ollut paikalla. Harmi, sillä olisin niin mielelläni nähnyt  Kelmin kauniin lapsenlapsen livenä. Mutta tulee varmaan vielä näyttelyitä ja muita tapaamisia, joissa on mahdollisuus tutustua Vonneen.

Prinka käyttäytyi näyttelyssä mallikelpoisesti. Sitä ei stressannut lainkaan messuhallin hälinä ja väenpaljous. Se suhtautui rauhallisesti muihin koiriin ja olisi halunnut tehdä lähempääkin tuttavuutta muiden kanssa jos siihen olisi ollut mahdollisuus. Kehässä se esiintyi mallikelpoisesti, jaksoi seistä kauniisti riittävän kauan ja juoksi kehässä niin kuin kokenut kehäkettu.

Prinka arvosteltavana

Prinka arvosteltavana

 

Arvostelu oli oikein mukava: Feminiininen, kaunisilmeinen pää, hyvät korvakorut, sopiva kaulan pituus, oikea raajaluuston voimakkuus, riittävä raajakorkeus. Erinomainen pitkä rintakehä, korkea hännän kanto, oikea karvapeitteen laatu, liikkuu hyvin, esimerkillinen käytös ja esiintyminen.

Prinka sijoittui luokassa toiseksi.

Seuraava ja viimeiseksi jäävä pentuluokan esiintyminen on Jyväskylän KV-näyttelyssä 23.2. Sinne lähtee mukaan myös Kelmi veteraaniluokkaan. Lauantaina 22.2. Kelmi osallistuu rally-tokokisaan. Jos hyvin menee, saa Kelmi RTK-3 koulutustunnuksen ja siirtyy mestariluokkaan. Mutta ei nuolaista ennen kuin …

Sitä ennen pitää hioa vielä voittajaluokan liikkeitä varmemmaksi ja harjoitella muutama voittajaluokan rata.

KYLMÄÄ TAMMIKUUSSA

Tammikuu on ollut tosi kylmän tuntuinen lauhan alkutalven jälkeen. Pakkanen on pysytellyt toista viikkoa 12-20 asteen välillä. Luntakin on tullut hiukan, mutta niin vähän, että kolaa ei ole tänä talvena tarvinnut käyttää kuin kerran joulukuun alkupuolella.

Jäällä on nyt mukava kävellä, kun lunta ei ole paljoa jään päällä. Hiihtämäänkin siellä jo pääsisi, mutta vielä sukset on jääneet autotalliin odottamaan vähän paksumpaa hankea. Jos toista viikkoa on ollut tosi kauniita aurinkoisia päiviä, mikä antaa taas energiaa pitkän pimeyden jälkeen.

Kelmi on koiristani herkkätassuisin. Yli 15 asteen pakkasessa se nostelee tassujaan ahkerasti ja kinkkaa välillä kolmella jalalla. Lämpimät neopreenitossut vedetään silloin lenkille jalkaan ja taas meno maistuu pojalle. Prinka ja Lempi eivät niinkään näytä palelevan tassuistaan. Kaikille olen kyllä pukenut lämpimän talvitakin, kun pakkanen on ollut kireää. Kyllä kooikeri tarkenisi ilman takkiakin lliikkuessaan, mutta haluan varjella niiden lihaksia turhilta jumituksilta kylmässä säässä.

Kelmi tarkenee tossut jalassa ja Pomppa päällä

Kelmi tarkenee tossut jalassa ja Pomppa päällä

Prinkan päällä on Piskun vanha loimi

Prinkan päällä on Piskun vanha loimi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaikkein kovimmalla pakkasella maalämpöpumun kompressori lakkasi toimimasta ja talo alkoi viilentyä yön aikana. Aamulla sisällä oli 15 astetta lämmintä ja ulkona kireä pakkanen. Onneksi saimme huoltomiehen lauantaina apuun ja takkatulikin lämmitti mukavasti. Talo lämpesi viikon ajan sähköllä kunnes kompressori saatiin vaihdettua.

Kuvassa Lempi- muori lämmittelee shaalin alla sohvan uumenissa.

IMG_7379

Aurinkoiset pakkaskelit antavat jo lupausta tulevasta keväästä. Luonto on kaunista kaikkina vuoden aikoina.

näkymä kanavalle pihaltaIMG_7324

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koiraharrastukset jatkuvat läpi talven. Prinkan kanssa on aloitettu agilityharjoitukset 5 koiran penturyhmässä. Tammikuun olemme harjoitelleet  minun opastuksella ja helmikuun alusta Elina Kylliäinen alkaa vetää meidän treenejä. Tammikuussa on lähinnä luotu pohjaa tuleville ”oikeille ” treeneille eli on leikitty, totuteltu ryhmän muihin ohjaajiin ja koiriin ja vahvistettu kontaktia ja hallittavuutta. Toki on jo vähän tutustuttu esteisiinkin. On menty  putkea ja putki+ hyppy-yhdistelmää, hyppytekniikkaharjoittelua, puomin kontaktia, 4 kepin pätkää verkoilla.

Lisäki olemme käyneet lähes viikottain Siljan kanssa treenaamassa, jolloin kaikki 3 koiraa ( Hilma, Kelmi ja Prinka) ovat päässeet harjoittelemaan. Hilma on jo tosi taitava ja vauhdikas ja kontaktiongelma näyttäisi olevan ainakin treenien perusteella mennyttä. Näissä treeneissä Prinka on päässyt kokeilemaan myös pussia, pituutta ja vähän keinuakin.

Agilityn lisäki Prinka on tammikuun ajan käynyt harjoittelemassa näyttelyesiintymistä koirakoulu Nuuskun kurssilla. Kurssista on jäljellä enää yksi kerta. Vaikka pidän itseäni aika kokeneena koiran esittäjänä sain ilokseni huomata, että kurssilla sai monta hyvää vinkkiä näyttelykoulutukseen.

 

 

Liisa muokkasi tätä sivua 30.01.2014, 23:11

Kommentoi