Kelmin nollatilanne

Viikonloppuna kisattiin omissa kisoissa. Kaksi rataa sekä lauantaina että sunnuntaina. Ne oli ensimmäiset kisat ilman Ettaa. Olin päättänyt, että elämän tulee jatkua, vaikka vaikealta tuntui jo ilmottautuminen.

Pystyin kuitenkin keskittymään ja virittymään hyvin ensimmäiselle radalle. Kelmi juoksi jokseenkin mukavaa vauhtia ja puhtaasti. Tuloksena puhdas nolla ja viides sija. Kelmin etenemä oli 3,52m/s. Maalissa oli tunteet pinnassa ja itkin yhtä aikaa ilosta ja surusta. Toiselle radalle en saanut enää Kelmiä syttymään yhtä hyvään vauhtiin ja rytmi oli hakusessa. Tuloksena hylky. Tuija Kokkosen radat oli mukavan virtaavia ja sopivan vaikeita.

Sunnuntaina tuomarina toimi Pertti Siimes. Kelmi taitaa olla vieläkin vähän ”eksyksissä” Ettan puuttuessa joukosta. Kelmi nimittäin selvästikin pelkäsi isokokoista ja parrakasta Perttiä, joka agiradalla seisoi alkusuoran päässä lähellä puomin kontaktia. Kelmi jäi puomin päälle seisomaan ja käveli hitaasti alakontaktille. Sitä pelotti tulla kohti Perttiä. Sain sen vihdoin houkuteltua pois kontaktilta ja seuraavaksi se hohhaili putken suulla. Lopulta kiellon jälkeen sain Kelmin menemään putkeen. Putken jälkeen matka jatkui pois päin Pertistä niin Kelmikin sai vähän vauhtia töppösiin. Rytmi oli kuitenkin aivan hakusessa ja loppumatkasta tuli vielä hylky Kelmin ohjautuessa väärälle puolelle estettä.

Hyppyradan lähtölinjallakin Kelmi tuijotteli peloissaan tuomari-Perttiä. Sain siihen kuitenkin kontaktin ja rauhoittelin poikaa. Alku meni varovaisen hitaasti, kunnes pääsimme ohi tuomarin. Loppu meni kohtalaisen mukavaa vauhtia ja tuloksena nollarata 4,4s yliajalla. Sijoitus 4. Pertin radat olivat myös tosi  miellyttävät. Radat olivat virtaavia ja luonnollisen oloisia. Sekaan oli kuitenkin piilotettu riittävästi tarkkuutta vaativia kohtia.

Viikonlopun saldo oli siis yksi ”oikea nolla”, yksi yliaikanolla ja kaksi hylkyä. Yhteensä SM- kisoihin vaadittavista 7 nollasta on nyt kasassa 5 kpl.

Kevään suunnitelmissa on kisata kohtuullisesti. SM nollat tulevat jos ovat tullakseen, ne eivät ole varsinaisesti tavoitteena. Kisaamista on tarkoitus jatkaa Kelmin ehdoilla sen verran, että tuntuma lajiin säilyy. Myös rallytokoa aletaan taas treenata ja käydään kevään mittaan jossain kisoissakin.

Kaarina Leiviskän maalaama taulu Kelmistä

 

Liisa muokkasi tätä sivua 14.04.2013, 21:18

Kommentoi