Kelmi jäi eläkkeelle virallisista kilpailuista

Olen saanut kokea Kelmin kanssa monia hienoja hetkiä näyttelykehissä, agilitykentillä ja rally-tokokisoissa. Nyt Kelmin  on aika jäädä eläkkeelle  kisoista ja näyttelyistä. Omasta mielestään se voisi kyllä jatkaa samaan tahtiin kuin esim. viime vuonna, mutta antidoping-säädösten johdosta on nyt aika lopettaa viralliset kisat Kelmin osalta.

Viime syksystä lähtien se on kilpaillut Kennelliiton poikkeusluvalla kilpirauhaslääkityksestä huolimatta. Syksyllä totesin Kelmillä pientä kilpirauhasen vajaatoimintaa ja aloitin lääkityksen. Oireet ja lääkitys saatiin nopeasti tasapainoon ja kisat saivat jatkua.

Noin vuosi sitten huomasin Kelmillä sivuäänen sydämessä ja olen seurannut sen kehitystä säännöllisesti. Loppusyksyllä sivuääni oli voimistunut keskivaikeaksi ja kun rtg- kuvauksessa löytyi lisäksi sydämen laajentuma, päätin aloittaa sydänlääkityksen 2 vk sitten. Kelmillä ei tosin ollut vielä sydämen vajaatoiminnan oireita, mutta ajoissa aloitettu sydänlääkitys antaa paremman hyödyn kuin vasta vajaatoiminnan oireiden ilmaantumisen jälkeen . Kelmi on selvästikin hyötynyt sekä kilpirauhaslääkityksestä että sydänlääkityksestä. Se on virkeä ja iloinen ja jaksaa lenkillä hyvin.

Rally-tokoharrastusta aion kuitenkin jatkaa Kelmin kanssa. Viikottaisissa treeneissä ja epävirallisissa kisoissa käymme kuten ennenkin niin kauan kuin se Kelmistä on hauskaa ja sen voimat riittää.

Suunnitelmissa on myös käydä nose work alkeiskurssi Kelminkin kanssa, jotta pääsemme osallistumaan non-stop treeneihin silloin tällöin niin kuin Prinkankin kanssa on tarkoitus jatkaa.

Olen sitä mieltä, että koko elämänsä aktiivisena harrastukoirana ollut vanhakin koira pysyy virkeämpänä kun sen kanssa touhutaan  jotain aktiviteettia vielä vanhuusvuosinakin.

Kelmi on antanut minulle niin paljon kauniita muistoja, että haluan suoda sille parhaan mahdollisen vanhuuden.

Kelmi mes- luokan voitto 94 pisteellä

Kelmi mes- luokan voitto 94 pisteellä

 

Viimeinen rally-toko kisavuosi oli Kelmin paras lähes 4 vuotta kestäneellä kisauralla: Vuonna 2016 se sai kautta aikojen parhaan mestariluokan tuloksensa 94 pistettä Kuopiossa 27.2.2016. Se osallistui 1.10. 2016 Lahdessa SM yksilökisaan ja sai siellä hyväksytyn tuloksen 73 pistettä. Kouvolassa 9.10.2016 siitä tuli piirinmestari.

Kelmi SM -kisassa

Kelmi SM -kisassa

SM - kisajoukkue LPKY

SM – kisajoukkue LPKY

 

 

PM hopeajoukkue

PM hopeajoukkue

Kelmi PM 1. ja Prinka PM 3.

Kelmi PM 1. ja Prinka PM 3.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kelmi piirinmestari

Kelmi piirinmestari

 

 

Liisa muokkasi tätä sivua 5.02.2017, 20:29

Kommentoi