Joulu Kuusamossa

Tämä joulu poikkesi aiemmista jouluista koko perheen osalta. Silja ja Salla viettivät ensimmäistä kertaa joulua omissa kodeissaan ja minä mökillä Kuusamossa Harrin ja koirien Lempin ja Prinkan kanssa. Kelmi  ei ollut mukana, vaan jäi Siljan hoiviin Prinkan kiiman takia. Ja joulun jälkeen Kelmin evakkoreissu jatkuu vielä Ella-siskon luona Taipalsaarella Inkun hoidossa.

matkalla Rovaniemeltä mökille Kuusamoon. Aurinko pilkistää horisontissa

matkalla Rovaniemeltä mökille Kuusamoon. Aurinko pilkistää horisontissa

 

Joulu oli tunnelmallinen ja rauhallinen. Kova pakkanen ( -25 astetta) rajoitti ulkoilua aivan  minimiin. Päivittäin kävimme vain noin reilun puolen tunnin lenkillä, sillä koirien tassuja paleli ja etenkin Lempiä kylmä vaivasi toppaloimesta huolimatta. Luonto oli hyisen kaunis: lumiset puut ja pastellinsävyiset hämärän hetket. Suksetkin oli otettu mukaan, mutta yhtään ei tehnyt mieli lähteä niitä kokeilemaan. Lempiä pitkä ajomatka oli vähän jäykistänyt, mutta matkan rasituksesta toivuttuaan se pärjäsi oudossa paikassa kiitettävän hyvin. Prinka osasi ottaa löhöloman rennosti. Ehkä sillekin teki hyvää pitää taukoa treenaamisesta ja kaikenlaisista aktiviteeteista.

Prinka avaa omaa pakettiaan

Prinka avaa omaa pakettiaan

Lempi saa oman lahjansa

Lempi saa oman lahjansa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kun mökki oli saatu  lämpimäksi, oli sisällä mökissä ihana joulutunnelma. Kuusta emme ehtineet hankkia, mutta askartelimme havuköynnöksen koristamaan joulutupaa. Kynttilät ja takkatuli loivat pehmeää valoa.

IMG_1958

havuköynnös

havuköynnös

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1986

auringonlaskun värejä

auringonlaskun värejä

huurretta huivissa

huurretta huivissa

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2007IMG_2008

 

 

 

 

 

 

IMG_2013

Jouluherkkuja maistellessa ja lepäillessä kuluivat joulun ajan päivät leppoisasti sunnuntaihin asti. Maanantaina ajelimme kauniissa talvimaisemissa uudenvuoden viettoon Lappeenrantaan.

Haloilmiö auringon laskiessa kotimatkalla

Haloilmiö auringon laskiessa kotimatkalla

 

Uutta vuotta otimme vastaan kotona ystävien kanssa. Prinkakaan ei ehtinyt pelätä ilotulitusraketteja, kun sillä oli muuta puuhaa ja ihmisten nauru ja puheensorina peittivät rakettien rätinän ja paukkeen.

Joulupäivänä kävimme Harrin kanssa nauttimassa balettiesityksestä  Imatran kulttuuritalossa, jossa Pietarin balettiteatteri esitti hienon Joutsenlampi – baletin.

Lomalöhöily alkaa vähitellen riittää ja tekee mieli jo palata agilityn ja muiden harrastusten pariin. Huomiseksi olenkin jo varannut treeniajan  ja sunnuntaina on vuorossa Harri Kataisen agikurssi Prinkan kanssa.

Toivon kaikille kasvateille ja niiden omistajille sekä  muille tutuille aktiivista ja onnellista vuotta 2015!

 

 

 

Liisa muokkasi tätä sivua 2.01.2015, 2:00

Kommentoi