Etta ensimmäisissä kisoissa ja Kelmi joukkue SM- kisoissa 18.6.12

Etta aloitti viralliset agilitykisat 14.6. LAU:n 1- luoka iltakisassa. Ettan kisaura alkoi lupaavasti. Vauhdikkaalta agiradalta tuloksena virheetön rata 7 sekuntia alle ihanneajan ja toinen sija! Radalla oli 1- luokaksi aika vaikea kepeille vienti ja tarkkuutta vaativa putkelle vienti, mutta Etta selvitti kummatkin kohdat ilman vaikeuksia.

Hyppyradalla oli epäonnea ja kaaduin mutkassa, kun nappulakengän nasta juuttui hiekkaan. Pääsin kyllä nopeasti jatkamaan matkaa, mutta Etta meni hämilleen ohjaajan kompuroinnista. Ohjaus kärsi sen verran, että tuloksena oli 2 kieltovirhettä ja kaikessa kämmäilyssä  yliaikaa kertyi 6 sekuntia.

Tästä on hyvä jatkaa maltillisella kisaamisella kun taskussa on jo 1 luvanolla. Etta aloitti agilityn pentukurssilla vuosi ja 3 kk sitten viime syksynä alkoi varsinaiset agiharjoitukset.

Alhaalla Miira Ikosen ottama kuva Ettan menosta agi- radalla.

 

Agilityn SM- kisat käytiin Jyväskylässä 16.-17.6. 2012. Lauantaina Kelmi edusti LAU:ta joukkuemestaruuskisassa kolmen muun medikoiran kanssa. Hiukan hitaanlaisen lähdön jälkeen Kelmin vauhti oli hyvä. Muuten radan ansakohdatkin  menivät mallikkaasti, mutta puomilta Kelmi otti 2 kontaktivirhettä. Tuloksena 10,16. Kaikki joukkueen koirakot saivat tuloksen ja joukkueen sijoitus oli 16. Sijoitus oli ihan mukava, sillä medijoukkueita oli jopa 56 ja niistä vain 30 sai tuloksen. Joukkuetuloseen vaaditaan komen koiran hyväksytty suoritus.

Yksilökisat juostiin tänään sunnuntaina. Yksilö SM- kisavaatimuksena on vuoden aikana 7 nollatulosta, joista 2 on ns. tuplanolla, eli kahdelta peräkkäiseltä radalta nolla-tulos. Kelmi ehti saamaan 7 nollaa, mutta tuplanolla jäi saamatta, joten emme tänä vuonna osallistuneet yksilökisaan.

Medien yksilö Suomen mestaruuden voitti kooikerhondje Luka ja Sami Oksa. Onnea !

 

Liisa muokkasi tätä sivua 17.09.2012, 3:24

Kommentoi