Dobo 20.2.2013

Dobo on Suomessa kehitetty koiran ja ihmisen yhteinen kuntoilumuoto. Lajin kehitti pariskunta, joista toinen on ihmisten personal trainer ja toinen koirakouluttaja. Laji on kehitetty koiraharrastajien tarpeeseen. Kun kaikki liikenevä aika menee koirien kanssa harrastamiseen, ei omistajalle tahdo jäädä aikaa omaan kuntoiluun. Ja koirakin kaipaisi lihashuoltoa. Dobossa  koira ja omistaja jumppaavat yhdessä ja erikseen. Dobossa käytetään apuna kookasta ja soikeaa dobopalloa ja tasapainotyynyä. Laji kehittää molempien lihaskuntoa ja tasapainoa. Se kehittää erityisesti vartalon syviä lihaksia ja kehon hallintaa. Tämä on tärkeää sekä ihmisen hyvinvoinnille ja parantaa koiran suorituskykyä esim agilityssa. Hyvä kehonhallinta suojaa koiraa vammautumiselta rajuissa ja nopeissa liikkeissä.

Lappeenrannassa tätä hauskaa kuntoilulajia voi harrastaa urheilukoirahieroja Suvi Miettisen ohjauksessa.

Olemme Kelmin kanssa parhaillaan dobon alkeiskurssilla, joka käsittää 5 harjoituskertaa. Sen jälkeen on valmiudet jatkaa lajia itsenäisesti tai osallistua ohjatuille tunneille.

Kelmi nauttii pallon kanssa taiteilusta tosi paljon ja tunnin jälkeen on mukavan rento olo, kun ensin on käyty palauttavalla lenkillä ja juotu hyvin. Uni maistuu dobo iltana mainiosti.

Tunti alkaa aina yhteisellä lämmittelylenkillä ulkona ja sitten siirrytään siätiloihin tosi toimiin. Tutustumistunnilla opetettiin koira kiipeämään pallon päälle ja pysymään siinä rauhallisesti. Alkeiskurssin ensimmäisellä kerralla koira harjoitteli asennon vaihtoja pallon päällä. Maahan, istu, seiso. Seisomasta suoraan maahan ja maasta suoraan seisomaan. Kokeiltiin myös pyörimistä pallon päällä. Välillä koirat joivat ja lepäsivät sillä aikaa, kun ohjaajat kuntoilivat vastaavia liikkeitä. Välillä temppuiltiin yhdessä. Ihmisen seisoessa tasapainotyynyllä, pyydettiin koiraa kiertämään ohjaajan  ympäri ym. Lopuksi tietysti venyteltiin sekä koira että ohjaaja. Tuntuu todella mukavalta, kun saa kaksi kärpästä samalla iskulla; itselle jumppaa ja koiralle hyödyllistä ja hauskaa harjoitusta. Ensi maanantaina taas uudestaan.

Kelmi tasapainotyynyllä

 

Kelmi pallon päällä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liisa tasapainoilee pallolla, Kelmi lepää

 

 

Liisa muokkasi tätä sivua 20.02.2013, 23:24

Kommentoi