Agilitykoulutuksia Hilman kanssa

Olin Hilman kanssa eilen agilityhallilla Harri Kataisen pitämässä koulutuksessa. Koulutuksen teemana oli koiran koulutus ja etenkin estenopeus. Koulutus oli tosi hyvä ja Harrin antamat ohjeet alkoivat toimia heti käytännössä. Hilmalla on laajat karrokset täyskäännöksissä lähinnä sen vuoksi, että minä ohjaan ne huonosti. Harri neuvoi näyttämään Hilmalle ponnistuskohdan, niin Hilma ei hyppää niin pitkää laakahyppyä vaan lyhyemmän hypyn, jolloin käännös tulee nopeammaksi. Tosi hyvä neuvo, jota täytyy muistaa käyttää ja ennen kaikkea minun ohjata se oikein.

Muutenkin hyppääminen on ollut teemana ja mielessä agilityyn liittyen. Hilma on pieni maksi (säkä 46 cm), joten haluan saada Hilmalle mahdollisimman hyvän hyppytekniikan, jotta hyppääminen ei ole niin fyysisesti rasittavaa. Hyvä hyppytekniikka voi myös parantaa vauhtia ja vauhdissa annamme Hilman kanssa jo paljon tasoitusta suuremmille makseille. Tästä syystä halusin päästä hyppytekniikka koulutukseen Hilman kanssa. Lappeenrannassa ei tänä vuonna järjestetty hyppytekniikka kurssia, mutta onneksi naapuriseura Imatralla järjesti syyskuun viimeisenä viikonloppuna Ulla Kaukosen pitämän kurssin aiheesta.

Kurssilla saatiin selvät ohjeet erilaisiin harjoitteisiin, joilla hyppytekniikkaa kehitetään. Lisäksi katsottiin jokaiselta koiralta ne ongelmakohdat ja sopivat harjoitteet, joilla näitä ongelmia päästään työstämään. Hilmalla ei ole mikään surkea hyppytekniikka, mutta siinä on ehdottomasti parannettavaa. Uskon, että hyppytekniikkaharjoitteet ovat todella erinomaisia meille, koska ne ovat lyhyitä ja palkka tulee nopeasti, mikä on erinomainen asia koiralle, joka tarvitsee kaiken mahdollisen itseluottamuksen radalle. Näitä tullaan tekemään ehdottomasti. Harjoituksia on nyt mukavampi alkaa tehdä, kun on selvät ohjeet, eikä tarvitse pelätä, että tekee väärin ja aiheuttaa sitä kautta lisä vaikeuksia. Lisäksi Ulla antoi hyvää tietoa agilitykoiran kunnon hoitoon esim. lämmittelyt, jäähdyttelyt, joka päiväinen liikunta ja lihashuolto. Insinöörille on aina mukava, kun on tarkat ohjeet 😉 Lopuksi linkki Mynttisen Tiinan kuvaamaan videoon, jossa Hilma suorittaa perussarjaa.

Hilma ja perussarja 28.9.2013 Ulla Kaukosen kurssi

T: Silja

Silja muokkasi tätä sivua 20.10.2013, 11:59

Kommentoi