Tipla

walesinspringerspanieli narttu
C.I.B. FIN MVA EE MVA LV MVA LVV-96 Milfeddyg Blaengar


FIN23918/95
s.12.4.1995, k.28.4.2007
isä: C.I.B. FIN MVA SE MVA(N) EE MVA Llawen Gopher, emä C.I.B. FIN MVA Sinsir Madlen
kasvattaja Liisa Kotisalo

Tipla oli aivan mahtava walesinarttu ja erityisesti Siljalle rakas koira. Tipla jäi meille ikään kuin vahingossa, kun häkkikenneliin en suostunut sitä myymään, eikä muuta riittävän aktiivista ja sopivaa perhettä sille löytynyt luovutusikäisenä. Se jäi meille ”toistaiseksi” , kunnes puolivuotiaasta pennusta näin kehittyvän upean koiran ja päätin pitää Tiplan itse. Tipla oli luonteeltaan avoin, itsenäinen, iloinen, hellyyden kipeä, mutkaton todellinen walesi. Sillä oli voimakas riistavietti, jota se käytti vain itsensä hauskuuttamiseksi, kun perheessä ei kukaan metsästä. Silja harrasti Tiplalla agilitya ja tokoa. Se nousi agilityssä maxi kakkosluokkaan. Mejäkokeissa voimakas riistavietti häiritsi jälkiuskollisuutta, joten kisamenestystä ei tullut innokkaasta työskentelystä huolimatta.
Näyttelyissä Tipla saavutti kansainvälisen, Suomen, Eestin ja Latvian muotovalion arvot sekä Latvian voittaja-96 tittelin. ROP ja VSP voittojen lisäksi sillä oli pari ryhmäsijoitusta ja 4x cacib.

Tipla oli hyvä ja huolehtivainen emo. Sillä oli kaksi pentuetta; pentue F 7 kpl vuonna 1999 ja pentue G 5 kpl vuonna 2001. Se jätti 6 valiojälkeläistä. Kolme sen pennuista on jatkanut edelleen Milfeddyg-sukua. Tiplan jälkeläisistä on saanut alkunsa mm Ruustiinas ja Llewparts kennelit.

Tipla oli minulle tähän asti viimeinen ja ehkä rakkain walesi. 12 vuotiaana Tipla sairastui äkillisesti ja rajusti ja kaikista yrityksistä huolimatta se oli päästettävä sateenkaarisillalle. Todennäköinen diagnoosi oli aivokasvain.

”Vaiti seisoo pihapuut, ikävöivät kukkamaat. Kaipaa tuttu pihapolku rakkaan tassun astuntaa. Nyt hän on tähti öisellä taivaalla, revontuli, välkähdys auringonsäteenä aallonharjalla, kimaltava timantti keväthangella”

Janne muokkasi tätä sivua 2.05.2012, 20:22