Etta

narttu
Frisian Gem Bastens Beatrix

FI CH LT CH FIW-12 LTW -13

Etta 2 vuotta

FI10210/11,
s. 30.10.2010

k. 24.3.2013

isä SE CH Dizzy Diggers Elton , emä FIN MVA Frisian Gem Angenietje Kies

 

 

 

 

 

koko 40 cm

kasvattaja Aila Murto

Olin haaveillut kooikeri narttupennusta, joka olisi joko Kelmin pentu tai pennun pentu. Laumassa oli paikka uudelle harrastuskoiralle Lempin jäätyä eläkkeelle agilitysta. Antjen pennut syntyivät sopivaan aikaan ja Aila oli luvannut minulle narttupennun. Pentueessa oli 4 kaunista urosta ja yksi aivan ihana narttupentu, joten valinta oli helppo. Etta tuli kotiin jouluaatonaattona 2010.

Etta osoittautui alusta asti aivan mainioksi kooikerineidoksi. Se oli luonteeltaan avoin, energinen, älykäs ja toiminnanhaluinen. Se jaksoi touhuta ja leikkiä aamusta iltaan, mutta osasi myös rauhoittua ja sopeutua uusiin tilanteisiin muitta mutkitta. Voi lyhyesti sanoa, että se oli tasapainoinen luonteeltaan.

Se oli myös kaunis , mistä osoituksena, että se valioitui heti 2 vuotta täytettyään voittajanäyttelyssä Helsingissä joulukuussa 2012. Se ehti kerätä 3 Cacibia; 2 Suomesta ja yhden Liettuasta. Se oli kuollessaan siis yhtä Cacibia vailla kansainvälinen valio. Se oli vahvaluustoinen ja rakenteeltaan voimakas nartuksi olematta raskas.Terveystulostenkin perusteella se oli erinomainen rotunsa edustaja. Silmät ja polvet terveet, lonkat B/C.

Jo pikkupentuna Etta syttyi agilityyn seuratessaan Kelmi-ukin agitreenejä. Koirakoulu Nuuskun pentukurssilla luotiin naksutinkoulutuksen periaatteilla vahva pohja kaikelle koulutukselle. 5 kk ikäisenä Etta aloitti tutustumisen agilityn kiehtovaan maailmaan LAU:n pentukurssilla. Etta aloitti agikisat kesäkuussa 2012 ja nousi kolmosluokkaan syyskuun alussa 2012. Kolmosluokassa ei vielä paljoa ehditty kisaamaan.

Etta oli lahjakas muissakin lajeissa. Se innostui kovasti jäljestämisestä ja ehti osallistua yhteen mejäkokeeseen, josta tuloksena oli avo 1 – tulos. Spanielien taipumuskoe meni kirkkaasti läpi ensimmäisellä yrityksellä syksyllä 2012. Harrastimme vähän myös rallytokoa ja ehdimme osallistua yhteen kokeeseen, josta tuloksena hyväksytty tulos pisteillä 97/100.

Etta rakasti uimista, metsälenkkejä ja kaikkea uuden oppimista. Se eli elämäänsä täysillä koko pienen koiran sydämen kyllyydestä. Se oli monipuolinen harrastuskoira, rakastava seurakoira, loistava näyttelykoira ja lupaava siitoskoira, jota tehtävää se ei ehtinyt täyttää. Ettan kaltaista koiraa ei yhdelle ihmiselle voi montaa osua.

Etta menetyi traagisesti Levillä lomaillessamme 24.3.2013 jäätyään auton alle. Aiheesta enemmän blogikirjoituksessa.

Etta jää elämään sydämeeni ikuisesti. Se opetti meitä nauttimaan elämästä tässä ja nyt. Ettan elämän ohje  voisi olla:

Elä jokainen hetki niin kuin se ei koskaan palaisi, sillä juuri sitä elämä on. Ainutkertaisia ohikiitäviä hetkiä

Janne muokkasi tätä sivua 11.01.2021, 19:27