Pisku

kooikerhondje narttu
C.I.B. FIN MVA FIN AVA EE MVA LV MVA V-96 V-99 PMV-01 LVV-96 Callitris Bianca Flame


SF49741/94
s.4.9.1994, k. 19.11.2008
isä: C.I.B. DE(VDH)CH FIN CH LUX CH NL CH B CH MV-96 Nobly –Trusty Yalinke v. Muskyteira
emä: FIN MVA EE MVA V-94 EEV-93 Falony-Flame urjette v. Muskyteira
kasvattaja Tuija Marienberg

Ensimmäinen kooikerhondje Pisku tuli meille pitkän odotuksen jälkeen Tuija Marienbergin Callitris kennelistä. Pisku oli Suomen ensimmäisen kooikeripentueen jäsen. Piskun myötä jäin agilityn lumoihin parantumattomasti. Vuonna 2000 Pisku saavutti Suomen agilityvalion arvon.
Piskun näyttelymenestys oli erinomaista. Se saavutti Kansainvälisen, Suomen, Eestin, Latvian muotovalion arvon. Lisäksi se oli Latvian voittaja -96, voittaja -96 ja -99 sekä pohjoismaiden voittaja -01. Se oli 13xrotunsa paras. Se sai 5x Cacib ja 3x vara Cacib.

Tokossa Pisku eteni avoimeen luokkaan, jossa kisattiin pari kertaa.

Jalostuksessa Pisku on jättänyt merkittävän jäljen Suomen kooikerikantaan. Piskun ensimmäinen pentue , C-pentue syntyi vuonna 1997.” Kira” Milfeddyg Claudia Bianca on Wishdecoy- kennelin kantanarttu ja Kiran pennusta sai alkunsa Bullbenz- kennelin kooikerit, ”Totti” Milfeddyg Castor Bianca näkyy Cavalriina’s kennelin sukutauluissa, ”Peppi” on Yöperhon kennelin kooikereiden kantanarttu.

Piskun toinen pentue, E- pentue syntyi vuonna 1998. ”Greta” Milfeddyg Esther Bianca jatkui Aura Marlee- kennelin pennuissa, ”Toca” Milfeddyg Erasmus Bianca on jatkunut Cavalriina´s ja Callitris-linjoissa. ”Anni” Milfeddyg Emily Bianca ja ”Lemi” Milfeddyg Elaika Bianca jatkuvat Milfeddyg suvussa.
Yhtä lukuun ottamatta Piskun kaikki 11 pentua ovat valioita.

Juuri ,kun kaikki oli parhaimmillaan, Pisku vammautui autokolarissa ja sen agility- ja näyttelyura loppui Piskun ollessa 7 vuotias. Onneksi se toipui vammoistaan niin hyvin, että pystyi viettämään hyvää kotikoiran elämää vielä monta vuotta.

Pisku oli itsenäinen ja itsepäinen sitkeä työkoira. Luonteeltaan se oli tyypillinen kooikeri. Vieraita kohtaan välinpitämätön ja kiintyi omiin ihmisiin syvästi. Leikkisyytensä se säilytti lähes loppuun asti, kunnes voimat heikkenivät. Marraskuussa 2008 pitkälle edennyt pernakasvain vei Piskulta voimat ja jouduin hyvästelemään 14 vuotiaan ystäväni.

Janne muokkasi tätä sivua 2.05.2012, 20:23