Liisa

Olen eläkkeellä oleva eläinlääkäri.  Suuren osan työurastani toimin tarkastuseläinlääkärinä ja tein iltaisin pieneläinpraktiikkaa. Viimeiset 11 vuotta toimin pieneläinpraktikkona omalla klinikallani – Eläinklinikka Kotisalo Oy, joka sijaitsee omassa rakennuksessa kodin pihapiirissä.  Työssäni oli parasta se, että työ, koti ja koirien kanssa puuhastelu yhdistyvät sopivalla tavalla toisiinsa.

Olen aina pitänyt eläimistä, erityisesti koirista ja sain ensimmäisen oman koirani, cockerspanieli Dellan ollessani 10- vuotias. Walesinspringerspanielit ovat kuuluneet elämääni vuodesta 1978, kun ensimmäinen walesipentu Assu ( Sinsir Madlen) muutti luokseni Sinsir- kennelistä. Ensimmäinen Milfeddygpentu, Milfeddyg Cyntaf, eli Sotti syntyi 9.12.1981. Viimeinen welshi kodissani oli oma kasvattini Tipla ( Milfeddyg Blaengar) s. 1995, jonka linja jatkuu edelleen vaikkakin muiden kenneleiden kautta. Kennelnimeni Milfeddyg on kymrinkieltä ja merkitsee eläinlääkäri. Kennelnimen juuret ovat ammatissani ja Walesissa, josta walesinspringerspanieli on kotoisin.

Agilityharrastuksen myötävaikutuksella myös toinen punavalkoinen rotu, kooikerhondje valloitti sydämeni. Ensimmäinen kooikerini Pisku ( Callitris Bianca Flame ) tuli perheeseen syksyllä 1994 Rääkkylästä Tuija Marienbergin Callitris -kennelistä. Ensimmäinen Milfeddyg -kooikeripentue syntyi 8.5.1997.  40 vuoden aikana on maailmalle lähtenyt  26  Milfeddyg pentuetta; 14 walesinspringeripentuetta ja 12 kooikerhondjepentuetta. Osa on kasvanut kotonani, osa emojen kotona. Viimeinen walesinspringeripentue syntyi v. 2020.

Olen pyrkinyt perehtymään kasvattamiini rotuihin huolella ja olen toiminut kummankin rodun jalostustoimikunnassa. Tavoitteenani on kasvattaa terveitä ja hyväluonteisia koiria unohtamatta rodunomaista ja tervettä rakennetta. Näen paljon vaivaa löytääkseni jokaiselle pennulle juuri niille sopivat kodit. Rodun elinvoimaisuuden ja terveyden kannalta on tärkeää säilyttää mahdollisimman laaja geenivaihtelu rodun perimässä. Tämä on mielestäni koiranjalostuksen tärkeimpiä tavoitteita. Tästä johtuen olen kasvattanut myös kaksi roturisteytyspentuetta kooikerhondje rodun geenipoolia rikastuttamaan.

 

Koiraharrastus on minulle elämäntapa. Kasvatustyöhön liittyen käyn koirien kanssa jonkin verran näyttelyissä. Agility on muodostunut rakkaimmaksi koiraharrastukseksi jo vuodesta 1990 ja se on antanut minulle paljon iloisia ja jännittäviä kokemuksia. Se on tuonut myös uusia ystäviä ja ikimuistoisia kisamatkoja. Jonkin verran olen kokeillut myös tokoa, jäljestystä ja Viken kanssa jopa raunioetsintää. Kaikenlainen arkitottelevaisuus ja aktivointitemput ovat osa yhdessäoloa koirien kanssa.  2010- luvulla mukaan koiraharrastuksiini tuli mukaan myös rally-toko ja nose work ja myöhemmin myös hoopers.  Koirien myötä ulkoilusta ja luonnossa liikkumisesta on tullut tärkeä osa elämää. On todella virkistävää ja rentouttavaa kuin kulkea koirien kanssa metsissä ja rannoilla ja aistia luonnon äänet ja tuoksut.

Olen iloinen, kun tulit tutustumaan kennelini kotisivuille. Jos olet kiinnostunut kasvattamistani roduista ja haluat kysellä lisää, ota rohkeasti yhteyttä. Yhteystiedot löytyvät näiltä sivuilta.

Silja muokkasi tätä sivua 20.12.2022, 21:33