Prinka

 

Narttu

C.I.B FI CH EE CH LT CH RU CH RKFV RTK4 Czuprynka Bursztynowy Zakatek

Prinka

Prinka

 

FI50076/13

s. 7.6.2013

isä: Manusia’s Boris emä: Boney M. Z Pluznicke Staje

koko 38 cm

Terveystiedot: HD B/B, silmät terveet,  polvet 0/0, kyynärät 0/0, selkä terve, ei välimuotoista lennenikamaa, vWd  vapaa, ENM kantaja

Prinka löytyi Puolasta ja se tuli Suomeen 9 vk ikäisenä elokuussa 2013. Prinkan isä on komea Manusia´s Boris  Hollannista ja emä Tsekeistä Puolaan tuotu Boney.

Jo ensimmäisellä lentomatkalla Suomeen Prinka osoittautui varsin reippaaksi kooikeritytöksi ja otti lenotmatkan rennosti.  Alusta asti se on suhtautunut erittäin avoimesti ja ystävällisesti vieraisiin koiriin ja ihmisiin. Kaikkiin ympäristöihin se on suhtautunut varsin mutkattomasti ja pelottomasti. Se on hyvin energinen ja iloinen . Sillä on hyvät sosiaaliset taidot ja se puhuu hyvin ”koiraa” . Sillä on harrastuskäyttöä ajatellen hyvä toimintakyky  ja hoksottimet kohdallaan. Prinkalla on voimakas riistavietti. Se tarkkailee valppaana ympäristöä ja reagoi nopeasti.

Rakenteeltaan Prinka on tasapainoinen ja rodunomainen ja sillä on selvä sukupuolileima. Täydellistä koiraa ei kuitenkaan ole vielä luotu ja Prinkan pikkuvirhe on kovin pitkä ja liikeessä kippuralle kääntyvä häntä. Siitä johtuen on palkintosija muutamassa näyttelyssä laskenut.

Prinka on helposti koulutettava. Agilityn alkeet ja rally-tokoliikkeet se on oppinut pienellä vaivalla ikään kuin Kelmin sivussa. Prinka aloitti agilitykisat 1v 11 kk ikäisenä ja siirtyi medi- kolmosluokkaan 7.7.2017 eli 4- vuotiaana.  Rallytokossa se saavutti RTK 4- koulutustunnuksen 29.10.2016. Prinka saavutti Suomen muotovalion arvon kesäkuussa 2v ja 3 vk ikäisenä heti ensimmäisessä näyttelyssä täytettyään vaadittavat 2 vuotta. Kansainvälisen muotovalion arvoon vaadittavan viimeisen cacibin se sai helmikuussa 2018.

Kolme mejäkoettakin on ehditty käydä vuonna 2015 ja plakkarissa on yksi AVO2 tulos. Kaksi muuta koetta on sortunut linnun jäljille eikä tulosta niistä tullut. Nuorempana Prinka jäljesti erittäin tarkasti, mutta se on niin innostunut kanalinnuista ja jäniksistä, mikä vähän haittaa verijäljellä pysymistä. Kokeessa näytti siltä, että Prinka oli enemmänkin kanalintumetsällä kuin jäljestämässä. Tässä meillä on opettelemista, että saan Prinkan keskittymään osoitettuun jälkeen.

MH- luvauksen Prinka suoritti hyväksytysti v 2015. Olin todella ylpeä ja iloinen rohkeasta ja reippaasta suoriutumisesta.

Kaikin puolin olen Prinkaan tyytyväinen sekä ulkomuodollisesti, terveyden suhteen että luonteen osalta. Sen sukutausta poikkeaa sopivasti Suomen kannasta ja tuo toivottavasti hieman erilaista linjaa Suomen kooikerikantaan.

Prinkalla on kaksi kaunista ja hyväluonteista pentuetta. Ensimmäinen pentue syntyi tammikuussa 2017 ja toinen kesäkuussa 2019.

 

 

 

 

Silja muokkasi tätä sivua 26.09.2019, 9:22