Kelmi

uros
C.I.B POHJ MVA FIN MVA SE MVA  NO MVA LV MVA EE MVA LT MVA RU MVA HeW-11 EEV -05 LVV-06 RKFV-10 LTV-13 He VW-12 VV-12 PMVV-13
Milfeddyg Innemend Elaika


FIN41078/03,
s. 29.8.2003

isä Maricosan´s Minimus Duenna, emä Milfeddyg Elaika Bianca

koko 40 cm

terveystiedot: terveet silmät, lonkat A/B, polvet 0/0

Kelmillä oli nimi jo ennen syntymäänsä. Olin päättänyt jättää Lempin pennuista itselleni uroksen, jonka nimi on Kelmi. Vastasyntyneistä pennuista tunsin käteen, että tuo punainen, napakka ja pyöreälinjainen uros on Kelmi. Pentujen kasvaessa mietin kuitenkin vuorotellen, mikä noista neljästä pojasta olisi se oikea Kelmi. Vipi oli kaunis, Remulla oli taistelutahtoa, Dino oli vilkas ja leikkisä. Lopulta päädyin kuitenkin siihen alkuperäiseen Kelmiin, joka oli todella kaunis, sopivan kokoinen, leikkisä, vilkas ja sillä oli sopivasti myös taistelutahtoa. Enkä tuota päätöstä ole katunut. Harrastuskoirana Kelmi on täyttänyt odotukset. Se on helposti koulutettava ja tekee yhteistyötä luottavaisesti ja tasaisen varmasti. Kotioloissa se on myös helppo seurakoira. Huomioon otettava asia on Kelmin halu puolustaa pihaa ja kotia. Kelmin mielestä kukaan vieras ihminen ei saa tulla kotiin ilman emännän lupaa. Kun vieras on esitelty ja toivotettu tervetulleeksi, on Kelmi pian valmis tekemään tuttavuutta.

Kelmin kunniatehtävä on jo vuosien ajan ollut lehden kantaminen postilaatikolta sisälle.

Sain Kelmistä Ihanan agilitykaverin, jonka kanssa on ilo treenata. Se oppii nopeasti, noudattaa kuuliaisesti ohjausta ja tekee aina parhaansa. On palkitsevaa kun se iloitsee yhdessä tekemisestä. Kisoissa vauhti vähän kärsii tuosta kuuliaisuudesta, kun Kelmi ei juuri koskaan tee omia päätöksiä eikä kyseenalaista minun ohjausta ja vauhtia. Irtoaminen esteille ja vauhti on viimeaikoina parantunut, kun on löytynyt toimiva palkkio. Se on pallo, jonka perään on hauska juosta ja vaihtaa se oikeaan palkkaan eli namiin.

Kelmi aloitti agilitykisat 1,5 vuotiaana ja nousi kolmessa kuukaudessa medi kolmoseen. Ensimmäisenä kilpailukesänä Kelmi voitti piirinmestaruus joukkuekultaa. Muita agilitymeriittejä on senioricupin loppukilpailussa pronssia v 2008, kooikerimestaruuskisoissa pronssia v 2008, piirinmestaruusjoukkuepronssi vuonna 2009, hopeaa avoimessa seniori SM-kisassa 2011. Kelmi on kahdesti edustanut LAU:ta Suomen mestaruuskisoissa. Syksyllä 2011 osallistuimme paragility world cupiin Hollannissa. Vaikka Kelmi on jo ehtinyt veteraani- ikään, jatkuu yhteinen agilityharrastus toivon mukaan vielä monta vuotta. Tärkeintä on pitää yhdessä hauskaa.

Kelmi nauttii näyttelykehässä esiintymisestä ja se on menestynyt loistavasti. Se on saavuttanut kansainvälisen, Suomen, Ruotsin, Viron, Latvian ja Venäjän muotovalion arvon. Lisäksi se on kerännyt Viron-05, Latvian-06,Venäjän-10 ja Helsingin-11 voittajatittelit. Syyskuussa 2011 se sai myös Hollannin sertin. Käytyään nyt 37 näyttelyä Kelmi on ollut 14x ROP, 3x VSP ja saanut 10 sertiä, yhden varasertin, 7 cacibia , 2 varacacibia.

Kelmillä on 3 pentuetta: 2007 pentue , jonka emo on Delfs Finja v.d. Zwarte Bellen Hoeve . Siinä on yksi narttupentu Frisian Gem Angenietje Kies ”Antje”, joka on meidän Ettan emo. Myös vuonna 2007 pentue, jonka emo on Estaka´s Ole-B-Ella ( 3u+2n). Vuonna 2009 ruotsalainen pentue, jonka emo on Mattssons Maya- Aurora ( 3u+2n). Kelmi on edelleen tarjolla jalostukseen jalostusvaatimukset täyttäville nartuille.

Kelmi on käynyt muutaman kerran verijäljillä omaksi huviksi. Se tekee innokkaasti jälkitarkkaa työtä. Ikävä kyllä se ei voi paukkuarkuuden vuoksi osallistua mejäkokeisiin.

Vuonna 2008 Kelmi kävi luonnetestissä ja sai 99 pistettä. Pisteet olivat seuraavat: toimintakyky: pieni -1, terävyys: kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua +3, puolustushalu :kohtuullinen, hillitty +3, taisteluhalu: pieni -1, hermorakenne: hieman rauhaton +1, temperamentti :kohtuullisen vilkas +2, kovuus: hieman pehmeä +1, luoksepäästävyys: hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin +3, laukauspelottomuus: laukausaltis -.

Janne muokkasi tätä sivua 6.01.2014, 11:23