Hilma

Narttu

Milfeddyg Rhuddin

Hilma Hyvinkää 21.9.2014 Kuva: Aino Väyrynen

Hilma Hyvinkää 21.9.2014 Kuva: Aino Väyrynen

FI37319/11

s. 20.5.2011

isä: Benton Whack That Duck emä: Milfeddyg Organydd

Terveystiedot: lonkat B/B, polvet 0/0, silmät terveet 19.12.2014

Hilma on Siljan koira ja 4.polven Milfeddyg-walesi. Hilma tuli minulle kovasti odotettuna ja onkin odotukset oivasti täyttänyt. Minulla oli kotoa muuton ja opiskelujen ajan koiratonta aikaa 6 vuotta, mutta Hilma onneksi tuli ja täytti tämän tyhjiön. Hilma on minulle erityisen tärkeän koiran, Tiplan, lapsenlapsen lapsi.

Hilma on iloinen keskikokoinen (46 cm) walesinarttu, jonka kanssa on ollut ilo harrastaa. Hilma ei ole kaikkein söhelöin walesi ja Hilma on ollut pennusta asti todella kiltti tyttö. Se ei pentuaikana koskaan pureskellut ihmisiä tai mitään tavaroita. Hilma on helposti motivoitavissa leluilla, nameilla ja kehuilla. Se on aina ollut innokas tekemään, kun hommiin ryhdytään. Hilman kanssa on ehditty harrastaa runsaasti metsälenkkejä, agilityä, uimaleikkejä, näyttelyitä, perustottista omiin tarpeisiin, verijälkeä, kokeiltu rallytokoa ja doboilua.

Luonteeltaan Hilma on peruswalesin höhlä ja Hilma tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Ihmisistä tärkein on oma emäntä ja vieraista ihmisistä Hilma on jopa hieman välinpitämätön.

Näyttelyissä ollaan käyty jonkun verran, mitä ollaan muilta harrastuksilta ehditty. Hilma tykkää näyttelyistä ja sitä on oikein mukava esittää kehässä, koska se liikkuu hyvällä draivilla ja esiintyy muutenkin iloisesti. Hilma valioitui tammikuussa 2015 ja lisäksi näyttelyistä on yksi vara-cacib ja yksi cacib Virosta.

Agilityä alettiin treenaamaan LAU ry:n omatoimipenturyhmässä talvella 2012 ja kisaamaan päästiin keväällä 2013. Hilma nousi 2-luokkaan toukokuussa 2014 ja 3-luokkaan syyskuussa 2014. 3-luokassa on kisattu muutama startti ja saaliina on jo yksi 0-tulos.

Riistaviettiä Hilmalta löytyy oikein mukavasti. Taipumuskokeen Hilma on läpäissyt kesällä 2012 1-vuoden iässä. Verijälkeä ollaan treenattu jonkun verran, mutta viralliseen mejä-kokeeseen asti ei olla vielä päästy, kun sopivaa koetta, johon oltaisiin mahduttu ei ole vielä sattunut kohdalle. Virallinen koestartti on suunnitteilla/tavoitteena vuonna 2015. Hilma kulkee minulla välillä mukana töissä metsässä ja se pysyy ihan mukavasti näköetäisyydellä, tosin joskus nenä vie mennessään ja emäntä saa vähän aikaa odotella ja huudella koiraa takaisin.

Hilma on ollut perusterve koira koko tähän astisen ikänsä. Ruoka maittaa hyvin ja häntä heiluu iloisesti.

Hilman tulevaisuudessa odottaa toivon mukaan lisää agilityä ja näyttelyitä, toivottavasti Mejä-kokeet ja tuhinaa pentulaatikosta.

Silja muokkasi tätä sivua 23.03.2015, 15:25